Vroče ta hip

Kivijev džem Uredi recept

Ogledov: 228

Za koliko oseb: 10 oseb

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 40 min

Kratek opis

Kivi, sladkor

Sestavine
1 kg kivija
750 g sladkorja
1 vrečka želirnega sredstva
5 žlic vodke po želji
Priprava
  • 1 Kivi olupimo, nekaj sadežev narežemo na koleščke, preostale zmiksamo. Kivijevo kašo damo v široko posodo, dodamo 200 g sladkorja, zavremo ter na blagem ognju mešamo in kuhamo 5 minut.
  • 2 Nato dodamo še na koleščke narezan kivi in preostali sladkor, ki smo ga zmešali z želirnim sredstvom. Počakamo, da znova zavre, kuhamo še 5 minut, odstavimo, po želji vmešamo vodko, še vroče razdelimo v kozarčke in jih takoj zapremo.

Podobni recepti