kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kolač z rdečim vinom

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kolač z rdečim vinom
Sestavine
Št. oseb
masla ali margarine
sladkorja
vaniljinega sladkorja
srednje velika jajca
moke
pecilnega praška
kakava v prahu
čokolade v prahu
zmletih klinčkov (po želji)
rdečega vina
na grobo nasekljanih orehov

Opis

Sestavine za daljši podolgovat model: maslo, moka, čokolada v prahu, kakav...

Priprava

V manjši skledi moko zmešamo s pecilnim praškom, kakavom, čokolado in klinčki. Podolgovat model dobro namastimo.

V večji skledi penasto umešamo maslo ali margarino s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Ko je zmes rahla, postopoma dodajamo jajca in vsako vmešavamo 1/2 minute. Nato izmenično in po obrokih primešamo moko in vino, nazadnje pa še orehe.

Pečico vklopimo na 180 stopinj. Testo stresemo v model in površino poravnamo. Model postavimo v neogreto pečico in pečemo 1 uro. Pečen kolač pustimo še 10 minut v modelu, nato ga zvrnemo na mrežico in pustimo, da se ohladi.