Vroče ta hip

Krompirjeva omleta s šampinjoni in papriko Uredi recept

Ogledov: 5472

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 25 min

Skupaj: 55 min

Kratek opis

krompir, šampinjoni, paprika...

Sestavine
4 kosi velikih krompirjev
150 g šampinjonov
0.5 kosa rdeče in 0,5 rumene ali zelene paprike
2 kosa mladih čebulic
1 ščepec soli in popra
1 ščepec sladke paprike
1 ščepec timijana
3 žlice olja
1 žlička masla
4 kosi jajc
2 žlici nastrganega parmezana
Priprava
  • 1 Neolupljen krompir skuhamo, da je kuhan, vendar še čvrst. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, papriko narežemo na kockice, čebulici z zelenjem vred na koleščke.
  • 2 V posodi na olju na hitro prepražimo papriko in čebulico, solimo, popramo, dodamo timijan in sladko papriko. Kuhan krompir olupimo in narežemo na kockice, primešamo papriki ter pustimo, da se vse malo ohladi.
  • 3 Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Plitev okrogel pekač namažemo z maslom. Krompir s papriko in čebulico stresemo v pekač. V skledi stepemo jajca, primešamo parmezan, solimo in popramo. Zmes zlijemo v pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.

Podobni recepti