Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kunec s stročjim fižolom in smetano

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec s stročjim fižolom in smetano
Sestavine
Št. oseb
kunec
velike bele čebule
mladega rumenega stročjega fižola
večjega korenčka
večjega krompirja
mlade zelene bučke
olja
sladke smetane
soli in popra
kurkume
sesekljanega peteršilja

Opis

kunec, stročji fižol, krompir...

Priprava

Kunca narežemo na kose in jih malo posolimo. Stročji fižol umijemo in očistimo. Korenje ostrgamo in narežemo na koleščke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe ali sesekljamo. Bučko umijemo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezine. Krompir olupimo, narežemo na kose in ga v slani vodi kuhamo približno 10 minut, da je skoraj kuhan.

V široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo kose kunca in jih popečemo z vseh strani, da spremenijo barvo in zlato zarumenijo. Popečene kose kunca preložimo na krožnik.

V posodo nalijemo še 1 žlico olja, dodamo čebulo, fižol in korenje, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se fižol malo zmehča. Solimo in popramo, prilijemo 1 večjo zajemalko vrele vode, dodamo kose kunca, premešamo in pokrito dušimo približno 25 minut. Med dušenjem prilijemo še malo vroče vode, da se jed ne prismodi.

Odcejen krompir in narezano bučko damo v posodo s kuncem, prilijemo smetano, premešamo in kuhamo še približno 10 minut, da se omaka malo zgosti. Jed nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem. Nasvet: Če fižol najprej popražimo in naprej dušimo, se hitreje zmehča in v njem ostanejo vsi minerali, ki se drugače med dolgotrajnim kuhanjem v vodi izlužijo.