Vroče ta hip

Kuskus z dušeno zelenjavo Uredi recept

Ogledov: 916

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

kuskus, stročji fižol, rdeča paprika...

Sestavine
1 vrečka instantnega kuskusa
300 g zelenega stročjega fižola
1 kos mesnate rdeče paprike
2 kosa korenčka
1 kos čebule
2 vejici timijana
3 žlice olja
10 g masla
1 ščepec soli in popra
0.5 žličke sladke paprike
Priprava
  • 1 Fižol očistimo in narežemo na 3 cm dolge kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, korenje ostrgamo in narežemo na večje paličice. Čebulo olupimo in narežemo na lističe ali jo sesekljamo.
  • 2 V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, fižol, papriko in korenje, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo papriko in osmukane lističe timijana. Nato prilijemo toliko vrele vode, da sega do višine zelenjave, in pokrito dušimo približno 30 minut.
  • 3 V drugi posodi skuhamo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Kuhanemu dodamo maslo in nato kuskus z vilicami razdrobimo. Damo ga v plitvo skledo ali razdelimo na krožnike, na sredini naredimo jamico in vanjo damo dušeno zelenjavo.

Podobni recepti