reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kuskus z dušeno zelenjavo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z dušeno zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
instantnega kuskusa
zelenega stročjega fižola
mesnate rdeče paprike
korenčka
čebule
timijana
olja
masla
soli in popra
sladke paprike

Opis

kuskus, stročji fižol, rdeča paprika...

Priprava

Fižol očistimo in narežemo na 3 cm dolge kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, korenje ostrgamo in narežemo na večje paličice. Čebulo olupimo in narežemo na lističe ali jo sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, fižol, papriko in korenje, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo papriko in osmukane lističe timijana. Nato prilijemo toliko vrele vode, da sega do višine zelenjave, in pokrito dušimo približno 30 minut.

V drugi posodi skuhamo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Kuhanemu dodamo maslo in nato kuskus z vilicami razdrobimo. Damo ga v plitvo skledo ali razdelimo na krožnike, na sredini naredimo jamico in vanjo damo dušeno zelenjavo.

#obraziavenija
obraziavenija