Vroče ta hip

Leča v paradižnikovi omaki Uredi recept

Ogledov: 662

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 40 min

Skupaj: 40 min

Kratek opis

leča, paradižnik, korenček

Sestavine
250 g leče
1 kos čebula
1 kos korenček
1 kos steblo beljene zelene
3 dl paradižnikove kaše
2 kosa paradižnika
3 žlice olivnega olja
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava
  • 1 Lečo splaknemo z vročo vodo. Čebulo in zeleno sesekljamo, korenček na drobno naribamo, paradižnika narežemo na kocke.
  • 2 V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo, zeleno in korenček, mešamo in pražimo, da čebula oveni. Dodamo lečo, paradižnikovo kašo in paradižnik, solimo in popramo, premešamo in popražimo. Nato prilijemo 5 dl vroče vode, zavremo in pokrito kuhamo približno 35 minut, da se leča skuha in omaka zgosti. Nazadnje dodamo peteršilj in ponudimo k svinjski pečenki ali klobasam s slanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.

Podobni recepti