Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Makedonski džuveč s piščancem

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Makedonski džuveč s piščancem
Sestavine
Št. oseb
cel piščanec
korenčka
por
peteršiljeva korenina
gomolja zelene
bela paprika
rdeča paprika
čebula
riža
olja
stopljenega masla
poprovih zrn
soli
popra

Opis

piščanec, korenček, por, paprika, riž

Priprava

Piščanca, korenček, por, peteršilj, zeleno in poprova zrna damo v lonec, prilijemo 2 l vode, zavremo in pokrito kuhamo 40 minut. Medtem operemo riž in ga 15 minut namakamo v mlačni vodi.

Kuhanega piščanca narežemo na kose, juho precedimo. Jušno zelenjavo narežemo na kocke. Čebulo na drobno sesekljamo. Papriki očistimo in narežemo na kvadrate.

V široki posodi, ki jo lahko postavimo v pečico, na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Nato dodamo papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča, dodamo še odcejen riž in prilijemo 5 dl vrele juhe. Pokrito kuhamo od 8 do 10 minut, da se riž malo zmehča, dodamo na kocke narezano jušno zelenjavo, prilijemo še 2,5 dl juhe in premešamo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Na riž z zelenjavo damo kose piščanca, posodo postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da se riž skuha do konca in meso zarumeni. Če je potrebno, med pečenjem prilijemo še malo vrele juhe. Nazadnje jed prelijemo s stopljenim maslom in potresemo s sveže mletim poprom.