Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Marinirane pečene sardele s papriko

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Marinirane pečene sardele s papriko
Sestavine
Št. oseb
do 800 g sardel (odvisno od tega, ali sardele ponudimo kot predjed ali glavno jed)
ali 2 večji beli čebuli
rdeče in 1 kos zelene paprike
moke
olja
olivnega olja
vinskega kisa
soli in popra

Opis

sardele, čebula, paprika, moka...

Priprava

Sardele očistimo, odrežemo jim glave in odstranimo hrbtenico, nato jih dobro splaknemo pod tekočo mrzlo vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Povaljamo jih v moki in v vročem olju zlato ocvremo.

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, papriki očistimo in narežemo na trakove. V posodi segrejemo 2 žlici olivnega olja, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da postekleni. Čebuli dodamo papriko, naprej mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo kis in nekaj žlic vode, prevremo in odstavimo.

V plitvo skledo v plasteh zložimo sardele, čebulo in papriko, vse prelijemo s kislo tekočino in dobro ohladimo. Tako pripravljene sardele lahko v dobro zaprti posodi v hladilniku hranimo 3 dni.

#nasazenazenska
nasazenazenska