ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Marinirane sardele s papriko

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Marinirane sardele s papriko
Sestavine
Št. oseb
manjših sardel ali sardonov
mešanice začimb za ribe
moke
čebule
velike rdeče paprike
olivnega olja
vinskega kisa
soli in popra
velikih listov bazilike

Opis

sardele ali sardoni, moka, čebula, rdeča paprika....

Priprava

Ribice očistimo, jim odstranimo glave in hrbtenico, da dobimo nekakšne zrezke. Zložimo jih v naoljen plitev pekač, enakomerno poprašimo z moko in potresemo z začimbno mešanico ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v pečico ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 20 minut.

Zelenjavo očistimo, čebulo narežemo na lističe, papriko na trakce. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in papriko, solimo in popramo. Mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča, prilijemo nekaj žlic vroče vode in dušimo še približno 3 minute. Nazadnje prilijemo kis, premešamo in odstavimo. Pečene ribe prelijemo z marinado, potresemo z nasekljano baziliko, pokrijemo in pustimo, da se vse ohladi.