Vroče ta hip

Marinirane sardele z bučkami Uredi recept

Ogledov: 963

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 5 min

Skupaj: 5 min

Kratek opis

mlade bučke, sardele, velika rdeča čebula

Sestavine
500 g sardele
3 žlice koruzne ali ostre bele moke
1 kos velika rdeča čebula
3 kosi zelo mlade bučke ali 1 malo večja
1.5 dl olja
4 žlice olivnega olja
6 žlic vinskega kisa
1 ščepec soli
1 ščepec popra
Priprava
  • 1 Mlade bučke po dolžini narežemo na trakove, večjo bučko narežemo na koleščke. Bučke v vročem olju na hitro ocvremo in poberemo iz olja. Sardelam odstranimo glave in jih očistimo, nato jih povaljamo v moki in jih v vročem olju postopoma zlato ocvremo. Ocvrte ribice sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo.
  • 2 Sardele in bučke zložimo v plitvo posodo z ravnim dnom. Čebulo narežemo na koleščke. Na olivnem olju čebulo na hitro popražimo, da postekleni, solimo in popramo ter prilijemo kis. Ko zavre, odstavimo in prelijemo po sardelah. Pokrito pustimo, da se ohladi, in damo na hladno, da se okusi prepojijo. Tako pripravljene sardele lahko hranimo v hladilniku nekaj dni.

Podobni recepti