Vroče ta hip

Marmorirane palačinke iz dveh vrst testa Uredi recept

Ogledov: 321

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

jajca, moka, kakav, temna čokolada...

Sestavine
2 kosa jajc
1 žlica sladkorja
1 ščepec fine soli
200 g mehke moke
50 g ostre moke
5 dl mleka
1 žlica kakava
1 ščepec (noževa konica) pecilnega praška
25 g masla
75 g temne čokolade
1 vrečka vaniljinega sladkorja
Priprava
  • 1 Jajci stepemo, primešamo sladkor in sol, obe vrsti moke, pecilni prašek in mleko. Dobro premešamo in slabo polovico zmesi odlijemo v drugo skledo, primešamo kakav in vaniljin sladkor. Obe vrsti testa pustimo nekaj časa počivati.
  • 2 Testo znova premešamo in v manjšo ponev, ki jo sproti mažemo z maslom, najprej v obliki spirale nalijemo navadno testo, nato pa v prazen prostor še čokoladno. Ko testo ni več tekoče, palačinko obrnemo. Tako pečemo palačinke, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  • 3 V skledici nad soparo stopimo na koščke nalomljeno čokolado in žličko masla. Tekočo čokolado damo v manjšo plastično vrečko in jo na vrhu zavežemo. En vogal odrežemo in palačinke pokapljamo s tekočo čokolado.

Podobni recepti