ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Medaljončki svinjskega fileja z zelenjavnim pirejem

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Medaljončki svinjskega fileja z zelenjavnim pirejem
Sestavine
Št. oseb
svinjski file
čebula
krompirjev
manjše steblo pora
korenček
gomolja koromača
cvetkov brokolija ali cvetače
skodelice koruze
olja
masla
mleka
soli
popra
začimbne mešanice curry
sladke smetane ali čvrstega jogurta

Opis

svinjski file, krompir, zelenjava

Priprava

Svinjski file narežemo na prst debele medaljončke, jih solimo in popramo. Čebulo dobro olupimo in na drobno sesekljamo. Krompir olupimo in narežemo na kose ter jih v slani vodi skuhamo. Zelenjavo očistimo, korenček narežemo na koleščke, por in koromač na rezinice.

V ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kose mesa in jih po obeh straneh popečemo. Nato dodamo sesekljano čebulo in curry ter popražimo. Ko čebula postekleni, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo toliko časa, da se čebula zmehča. Dodamo smetano, premešamo, po okusu dosolimo in popramo.

V posodi segrejemo 1 žlico olja in 1 žlico masla, dodamo zrezano zelenjavo, premešamo, prilijemo zajemalko vode, solimo in pokrito dušimo, da se zelenjava zmehča. Kuhan krompir pretlačimo, primešamo 1 žlico masla in mleko, nato pireju primešamo dušeno zelenjavo.