Vroče ta hip

Mesni zavitek z rdečim zeljem Uredi recept

Ogledov: 456

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 35 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 1 h 5 min

Kratek opis

testo, mleta govedina, rdeče zelje

Sestavine
280.0002 g moke
1.0002 žlički pecilnega praška
250.0002 g margarine
250.0002 g skute
1.0002 ščepca soli
1.0002 ščepca muškatnega oreška (po želji)
250.0002 g narezanega rdečega zelja
300 g mlete govedine
100.0002 g narezanih šampinjonov
1.0002 kosa manjša sesekljana čebula
3 žlice olja
1.9998 žlički kisa
1.0002 kosa jajce
0.4998 žličke sladke paprike
1.0002 ščepca posušene bazilike
1.0002 ščepca soli
1.0002 ščepca popra
1.0002 žlici drobtin
Priprava
  • 1 Najprej pripravimo nadev. V posodi na 2 žlicah olja popražimo sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo mleto meso in narezane gobe, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Začinimo s sladko papriko, baziliko, solimo in popramo. Prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 20 minut.
  • 2 V drugi posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo narezano rdeče zelje, premešamo, solimo in popramo. Nato prilijemo nekaj žlic vroče vode in 2 žlički kisa ter pokrito dušimo do mehkega. Nazadnje posodo odkrijemo, da tekočina popolnoma izpari.
  • 3 Moko, pecilni prašek in sol presejemo na kupček, dodamo muškatni orešek in na kockice narezano margarino ter jo s prsti vtremo v moko. Nato dodamo še skuto in vse na hitro zgnetemo v gladko testo. Na pomokani delovni površini testo razvaljamo v pravokotnik. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
  • 4 Jajci stepemo. Ohlajenemu mesnemu nadevu primešamo drobtine in stepeno jajce, malo jajca pa prihranimo. Nadev namažemo na 2/3 površine testa, ga potresemo z zeljem in zvijemo. Zavitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z jajcem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut.

Podobni recepti