bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Mesni zvitki v pikantni paradižnikovi omaki

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mesni zvitki v pikantni paradižnikovi omaki
Sestavine
Št. oseb
majhnih in zelo tankih govejih zrezkov
grobozrnate gorčice
olja
mesnata rdeča paprika
manjša čebula
nakockanega olupljenega paradižnika (lahko iz pločevinke)
sladke paprike
koriandra v prahu (po želji)
soli
popra
v kisu vloženih kaper

Opis

govedina, gorčica, rdeča paprika

Priprava

Zrezke popramo in namažemo z gorčico, drugega vrh drugega zložimo v manjšo plastično posodo s pokrovom in vsakega sproti dobro pokapljamo z oljem. Posodo dobro zapremo in damo čez noč v hladilnik.

Papriko očistimo in narežemo na 8 trakov, ostanek zrežemo na kockice. Na vsak zrezek damo 1 trak paprike, meso zvijemo in ga spnemo z zobotrebcem. V posodi na 3 žlicah olja mesne zvitke najprej popečemo, nato jih preložimo na krožnik.

V posodo damo čebulo in kockice paprike ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo še paradižnik, sladko papriko, koriander, solimo in popramo. Mesne zvitke damo nazaj v posodo in jih v omaki pokrite dušimo 20 minut, nazadnje dodamo kapre in dušimo še 10 minut, da je meso popolnoma mehko.