Vroče ta hip

Mlada solata s pečenim piščancem in avokadom Uredi recept

Ogledov: 723

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 15 min

Skupaj: 15 min

Kratek opis

pečen piščančji file, mešana mlada solata, avokado, limona..

Sestavine
1 kos pečenega piščanjčega fileja
250 g mešane mlade solate
1 kos avokada
1 kos limone
1 ščepec soli in popra
3 žlice majoneze
1 žlica olja
Priprava
  • 1 Solato operemo, odcedimo in v prtiču dobro osušimo. Pečen in ohlajen piščančji file na tanko narežemo. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico, kožo olupimo in čvrsto meso narežemo na kocke. Takoj ga pokapljamo z limoninim sokom, da ne potemni.
  • 2 Solato damo v plitvo skledo ali na krožnike, na sredino položimo rezine piščanca in vse potresemo s kockami avokada. V kozarčku s pokrovom zmešamo sol, poper, majonezo, limonin sok in olje ter prelijemo po solati.

Podobni recepti