ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Mocarela in paradižnik z baziliko v solati

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mocarela in paradižnik z baziliko v solati
Sestavine
Št. oseb
manjših čvrstih paradižnikov
kroglice mocarele
sveže bazilike z velikimi listi
soli
olivnega olja

Opis

Paradižnik, mocarela, olivno olje. Bazilika nas s svojim vonjem in okusom takoj spomni na Sredozemlje in poletje. Svežo uporabljamo v solatah, jo potresemo po mineštrah in omakah za testenine ali nam pride prav za krasitev jedi. Listke bazilike lahko shranimo v steklenih kozarčkih, tako da jih zalijemo z olivnim oljem in kozarčke dobro zapremo

Priprava

Paradižnik in mocarelo narežemo na koleščke in zložimo v plitvo skledo. Med rezine paradižnika in mocarele damo listke bazilike, rahlo solimo, pokapljamo z olivnim oljem in postrežemo s kmečkim kruhom kot predjed, lahko kosilo ali večerjo.