GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Morska enolončnica z grahom ali rižem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Morska enolončnica z grahom ali rižem
Sestavine
Št. oseb
filejev bele ribe
svežih rakcev
velika lignja
riža
mladi čebulici z zelenjem ali 1 manjša čebula
korenček
steblo belušne zelene
izluščenega graha
zrel paradižnik
olivnega olja
čiste ribje ali zelenjavne juhe
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

bela riba, lignji, rakci

Priprava

Belo ribo in lignja narežemo na kose; lignja še z ostrim nožem v obliki mreže zarežemo, rakcem potrgamo nožice. Čebulici, korenček in zeleno na drobno sesekljamo, zelenje od čebulice narežemo na obročke. Paradižnik olupimo in narežemo. Juho segrejemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano zelenjavo in jo malo popražimo. Nato dodamo kose lignjev, naprej mešamo in pražimo. Dodamo še riž in premešamo.

Ko riž postekleni, dodamo kose ribe, rakce, grah in paradižnik ter prilijemo vrelo juho. Zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha. Po okusu dosolimo in popramo. Ko je riž kuhan, enolončnico takoj potresemo s peteršiljem in ponudimo.