Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Paradižnikova enolončnica s fižolom in bučkami

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paradižnikova enolončnica s fižolom in bučkami
Sestavine
Št. oseb
suhega rdečega fižola (lahko 2 pločevinki kuhanega)
olja
čebuli
belušne zelene
korenček
lovorov list
posušenega timijana
origana
zmlete kumine
čilija
soli
popra
nakockanega paradižnika
mladi zeleni bučki

Opis

2 mladi zeleni bučki

Priprava

Fižol namakamo najmanj 6 ur, nato vodo odlijemo, prilijemo svežo, zavremo, solimo in kuhamo 45 minut. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo.

Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno in korenček prav tako sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo zeleno in korenček in pražimo še 2 minuti.

Prepraženi zelenjavi dodamo 5 skodelic (1,25 l) vode, odcejen fižol, lovorov list, timijan, origano in kumino, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut.

Bučke očistimo in narežemo na kocke. Enolončnici dodamo paradižnik, čili in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še toliko časa, da je fižol kuhan. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim česnovim kruhom.