Vroče ta hip

Paradižnikova enolončnica s fižolom in bučkami Uredi recept

Ogledov: 440

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 25 min

Čas kuhanja: 45 min

Skupaj: 1 h 10 min

Kratek opis

2 mladi zeleni bučki

Sestavine
250.0002 g suhega rdečega fižola (lahko 2 pločevinki kuhanega)
1.9998 žlici olja
1.9998 kosa čebuli
1.0002 kosa belušne zelene
1.0002 kosa korenček
1.0002 kosa lovorov list
1.0002 ščepca posušenega timijana
1.0002 ščepca origana
1.0002 ščepca zmlete kumine
1.0002 ščepca čilija
1.0002 žlički soli
1.0002 ščepca popra
499.9998 g nakockanega paradižnika
1.9998 kosa mladi zeleni bučki
Priprava
  • 1 Fižol namakamo najmanj 6 ur, nato vodo odlijemo, prilijemo svežo, zavremo, solimo in kuhamo 45 minut. Če uporabimo fižol iz pločevinke, ga stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo.
  • 2 Čebulo olupimo in sesekljamo, zeleno in korenček prav tako sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo zeleno in korenček in pražimo še 2 minuti.
  • 3 Prepraženi zelenjavi dodamo 5 skodelic (1,25 l) vode, odcejen fižol, lovorov list, timijan, origano in kumino, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut.
  • 4 Bučke očistimo in narežemo na kocke. Enolončnici dodamo paradižnik, čili in bučke, po okusu dosolimo in popramo ter kuhamo še toliko časa, da je fižol kuhan. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim česnovim kruhom.

Podobni recepti