reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
 Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami
Sestavine
Št. oseb
peresnikov
večji jajčevec
česna
paradižnikove kaše
češnjevega paradižnika
olivnega olja
kaper
zelenih izkoščičenih oliv (lahko polnjenih s papriko)
soli

Opis

peresniki, jajčevec, olive

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice in jih na vročem olju zlato popečemo. Dodamo na drobno sesekljan česen, solimo, premešamo, dodamo prepolovljene paradižnike in paradižnikovo kašo ter pokrito dušimo 15 minut.

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste.

Omaki dodamo kapre in na koleščke narezane olive, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.