favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami
Sestavine
Št. oseb
peresnikov
večjega jajčevca
česna
paradižnikove kaše
(1 skodelica) češnjevega paradižnika
olivnega olja
kaper
zelenih izkoščičenih oliv (lahko polnjenih s papriko)
soli

Opis

peresniki, jajčevci, olive...

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice in jih na vročem olju zlato popečemo. Dodamo na drobno sesekljan česen, solimo, premešamo, dodamo prepolovljene paradižnike in paradižnikovo kašo ter pokrito dušimo 15 minut.

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste.

Omaki dodamo kapre in na koleščke narezane olive, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.

#obraziavenija
obraziavenija