ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Pikantna paradižnikova pogača iz listnatega testa s timijanom

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pikantna paradižnikova pogača iz listnatega testa s timijanom
Sestavine
Št. oseb
zamrznjenega listnatega testa
čebule
pločevinke nakockanega paradižnika
paradižnikove kaše
olivnega olja
soli in popra
svežih timijanovih lističev (lahko 1 žlička posušenega)
slanih inčunovih filejev
(1/2 skodelice) črnih oliv

Opis

zamrznjeno listnato testo, paradižnik, timijanovi lističi, slani inčuni, črne olive....

Priprava

V posodi na olivnem olju najprej popražimo na drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo nakockan paradižnik in paradižnikovo kašo, malo posolimo, popramo, dodamo timijan in pokrito dušimo 15 minut. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Testo razvaljamo na 4 pravokotnike, jih položimo na pekač, ki smo ga splaknili z mrzlo vodo, damo v ogreto pečico in pečemo 10 minut. Na skoraj pečeno testo razporedimo paradižnikovo omako, inčunove fileje in olive. Pekač damo nazaj v pečico in pečemo še približno 10 minut.