Vroče ta hip

Piroge z različnimi nadevi Uredi recept

Ogledov: 1449

Za koliko oseb: 4 osebe

Kratek opis

testo, nadev iz zelja, nadev iz skute

Sestavine
500 g moke
2.5 dl tople vode
1 kos jajce
1 ščepec soli
1 žlička masla
300 g kislega ali naribanega in prekuhanega sladkega zelja
1 kos čebula
150 g šampinjonov
2 žlici olja
1 ščepec sol in poper
1 žlica na drobno sesekljanega peteršilja
4 kosi neolupljeni kuhani krompirji
1 kos čebula
2 žlici olja
250 g skute
1 kos jajce
1 ščepec soli in popra
Priprava
  • 1 Moko pomešamo s soljo, dodamo stepeno jajce, ki smo ga pomešali z nekaj žlicami tople vode, in maslo. Vse zgnetemo v testo in postopoma dodajamo vodo, da je testo primerno mehko in elastično. Nato ga na pomokani delovni površini razvaljamo in z manjšim obodcem za krofe ali s kozarcem izrežemo kroge.
  • 2 Za zeljni nadev kislo ali naribano sladko zelje najprej skuhamo. Suhe gobe prekuhamo in zmeljemo, če uporabimo šampinjone, jih na drobno zrežemo. Čebulo na drobno sesekljamo in zlato prepražimo, nato dodamo zelje in gobe, vse prepražimo, po okusu solimo in popramo ter primešamo peteršilj.
  • 3 Za skutni nadev s krompirjem kuhan krompir najprej olupimo in pretlačimo. Čebulo na drobno sesekljamo in prepražimo, dodamo krompir, prepražimo, začinimo, solimo in popramo. Malce ohlajenemu krompirju primešamo skuto in jajce.
  • 4 Na sredino vsakega kroga damo žličko nadeva, nato testo po sredini prepognemo, da dobimo polmesec, in robove stisnemo, da nadev ne bo uhajal. V veliki posodi zavremo vodo in jo solimo. Piroge damo v krop in jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Nato jih s penovko poberemo iz vode in odcedimo. Ponudimo jih lahko prelite s stopljenim maslom ali s kislo smetano.

Podobni recepti