mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja mineštra s stročjim fižolom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja mineštra s stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
piščančji file
stročjega fižola
korenček
mlada čebulica
mlada manjša bučka
češnjevih paradižnikov
olivnega olja
masla
soli
popra
čiste kokošje jušne osnove ali 1 jušna kocka
sesekljanega peteršilja

Opis

piščančji file, stročji fižol, korenček

Priprava

Meso narežemo na kockice. Zelenjavo očistimo, fižol in bučko narežemo na koščke, korenček na koleščke, čebulico sesekljamo, paradižnike prepolovimo. V posodi segrejemo olje in maslo, dodamo meso, solimo in popramo ter mešamo in pražimo nekaj minut, da spremeni barvo in se malo popeče.

Dodamo še vso zrezano zelenjavo razen bučke in paradižnika, naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Nato prilijemo 1,2 l vroče vode, dodamo jušno osnovo ali nadrobljeno kocko, zavremo in kuhamo toliko časa, da se fižol skuha. Nekaj minut pred koncem kuhanja dodamo še koščke bučke in paradižnike ter mineštro po okusu dosolimo, nazadnje jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.