marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Piščančja rižota s šampinjoni in porom

Piščančja rižota s šampinjoni in porom

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g šampinjonov
1 kos piščančjega fileja brez kosti in kože
1 kos stebla pora
1 kos korenčka
2 žlici olja
2 žlici masla
300 g riža za rižote
6 dl čiste kokošje ali zelenjavne juhe
1 ščepec timijana
1 ščepec soli in popra
2 žlici nastrganega parmezana

Opis

šampinjoni, piščančji file, riž...

Priprava

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Meso narežemo na kockice. Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček olupimo in narežemo na kockice Juho segrejemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo kockice piščanca, timijan, malo solimo in popramo ter mešamo in pražimo, da se meso z vseh strani popeče. Nato dodamo še šampinjone in zrezano zelenjavo ter naprej mešamo in pražimo, da se gobe zmehčajo.

Prepraženemu mesu in zelenjavi dodamo riž, premešamo, prilijemo zajemalko vrele juhe, znova premešamo in pokrito kuhamo. Med kuhanjem rižoto še nekajkrat premešamo in zalivamo z juho, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in parmezan ter postrežemo.