Vroče ta hip

Piščančji paprikaš z gobami Uredi recept

Ogledov: 1095

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 35 min

Skupaj: 1 h 5 min

Kratek opis

Piščanec dušen z zelenjavoin gobami, z različnimi dodatki (njoki, široki rezanci itd.).

Sestavine
1 kos piščanec
300 g mešanih gob (lahko tudi gojenih)
1 kos mesnata rdeča paprika
1 kos mesnata rumena ali bela paprika
1 kos mesnata zelena paprika
2 kosa veliki čebuli
2 stroka sesekljanega česna
4 žlice olja
1 žlička sladke paprike
1 žlička soli
1 ščepec popra
1 vejica zelene
1 dl kisle ali sladke smetane
1 žlička jedilnega škroba
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
  • 1 Piščanca narežemo na kose. Papriko očistimo in narežemo na kvadrate, čebulo in česen olupimo in sesekljamo.
  • 2 V posodi na vročem olju popečemo kose piščanca, vmes večkrat premešamo, solimo in popramo. Popečenim kosom piščanca dodamo papriko, čebulo in česen, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato potresemo s sladko papriko, dodamo vejico zelene in prilijemo 2 do 3 dl vroče vode. Pokrito dušimo 25 minut.
  • 3 Ko je meso mehko, prilijemo smetano, ki smo jo zmešali s škrobom, dosolimo, prevremo in odstavimo. Jed ponudimo z njoki, vlivanci, vodnimi žličniki ali kuhanim krompirjem.

Podobni recepti