GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Pita z mandljevim nadevom in grozdjem

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pita z mandljevim nadevom in grozdjem
Sestavine
Št. oseb
prepolovljenih in očiščenih grozdnih jagod
moke
soli
masla ali margarine
sladkorja
zmletih mandljev
jajca
sladke smetane

Opis

Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic.

Priprava

Okrogel plitev pekač namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Moko pomešamo s soljo in 1 žlico sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s konicami prstov vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 do 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in ga položimo v pekač, odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. V skledi stepemo jajci in 2 žlici sladkorja, nato primešamo mandlje in smetano. Zmes vlijemo na testo, jo poravnamo in obložimo s prepolovljenimi grozdnimi jagodami.

Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo razrežemo in postrežemo.

#obraziavenija
obraziavenija