900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Polnjene bučke s fižolom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnjene bučke s fižolom
Sestavine
Št. oseb
ca 20 cm dolgi in bolj debeli bučki
pločevinka drobnega belega fižola
čebula
večji korenček
rumena paprika
olja
soli
popra
začimbnega posipa ali 1 jušna kocka
sesekljanega peteršilja
nastrganega parmezana

Opis

To jed lahko jemo kot samostojno, kot prilogo ali predjed.

Priprava

Bučke po dolžini prerežemo in izdolbemo. Čebulo, korenček, papriko in čvrsto meso bučke narežemo na kockice. Fižol stresemo v cedilo, ga dobro splaknemo in odcedimo.

V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo zrezano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni in se druga zelenjava malo zmehča. Nato solimo in popramo, dodamo odcejen fižol, prilijemo nekaj žlic vode, dodamo malo začimbnega posipa ali nadrobljene jušne kocke, premešamo in pokrito dušimo 10 minut. Nazadnje dodamo peteršilj in 1 žlico parmezana.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučke položimo v primerno velik naoljen pekač, vsako posebej najprej potresemo s parmezanom, nato damo vanjo še nadev. V pekač pazljivo nalijemo 3 dl vrele vode, ki smo jo pomešali s preostalim začimbnim posipom ali z jušno kocko. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

#obraziavenija
obraziavenija