maze 6_4 100 Odkrito.si

Tina Maze dosegla novo zmago

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

kapsule Svet24.si

Hujšanje s temi kapsulami je lahko smrtno ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

doris, larina izbira Njena.si

Zvezdnica Larine izbira razkrila, kdaj bo postala ...

Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto

Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto

Čas priprave:

Skupni čas 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
320 g polnozrnatih špagetov
750 g zrelega paradižnika
1 kos drobne čebule
1 kos manjšega korenčka
3 žlice olivnega olja
250 g rikote
1 ščepec soli in popra
1 žlička masla

Opis

polnozrnati špageti, paradižnik, rikota...

Priprava

V posodi na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in korenček, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in popramo, premešamo ter pokrito dušimo 20 minut.

Ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in špagete ter kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti.

Kuhano omako odstavimo in ji primešamo rikoto. Špagete dobro odcedimo, jih stresemo v ogreto skledo, dodamo omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Nasvet: Še posebno kadar pripravljamo testenine s surovimi omakami, je pomembno, da jih stresemo v ogreto skledo, kjer jih zmešamo z omako. Skledo najpreprosteje ogrejemo tako, da vanjo vlijemo vodo od kuhanja testenin, malo počakamo, da se skleda ogreje, in nato vodo odlijemo.