Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Pravljična čokoladna torta

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pravljična čokoladna torta
Sestavine
Št. oseb
jajca
moke
sladkorja
čokolade v prahu
pecilni prašek Dr. Oetker Original Backin
masla
sladke smetane
najboljše temne čokolade

Opis

Ko se nam košček temne, prave čokolade počasi raztopi v ustih in začutimo polni okus te kakavove razvade, smo v nebesih. … Zakaj ne kar najboljše, kar si lahko pričaramo s čokolado? V mislih imamo seveda torte, kolače, kreme in pite - vse slastne posladke, v katere vmešamo to tekoče zlato in ga povzdignemo v vrhunsko sladico.

Priprava

Rumenjake ločimo od beljakov, k rumenjakom dodamo sladkor, penasto umešamo, v zmes dodamo čokolado v prahu in stopljeno maslo, ohlajeno na sobno temperaturo. Beljake stepemo v trd sneg in damo na stran.

Moko presejemo, primešamo pecilni prašek Backin in dodamo v zmes z rumenjaki. Na koncu v rumenjakovo maso narahlo vmešamo beljakov sneg in vse skupaj vlijemo v pripravljen pekač za peko tort.

Pečemo 45 minut na 175 stopinjah.

Za pripravo kreme v kozici segrejemo sladko smetano skoraj do vrelišča, odstavimo in vanjo nadrobimo čokolado. Vse skupaj dobro premešamo, ohladimo na sobno temperaturo in damo v hladilnik, kjer naj se hladi vsaj 12 ur. Ko je čokoladna krema dobro ohlajena, jo z mešalnikom dobro zmešamo, da dobimo kompaktno čokoladno kremo.

Biskvit razrežemo na tri kose in namažemo s čokoladno kremo.