Vroče ta hip

Rezanci z omako iz jeter in jajčevcev Uredi recept

Ogledov: 647

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 10 min

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

široki rezanci, jetra, jajčevci

Sestavine
320 g širokih rezancev
300 g telečjih ali puranjih jeter
1 kos jajčevec
1 kos čebula
1 kos korenček
1 kos stebelne ali rezina gomoljne zelene
3 vrečke olivnega olja
2 dl paradižnikove kaše
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 ščepec zdrobljene posušene bazilike
1 žlička masla
Priprava
  • 1 Jetra očistimo in na drobno zrežemo. Čebulo, olupljen korenček in zeleno na drobno sesekljamo. Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice
  • 2 V posodi segrejemo olje, dodamo jetra in sesekljano zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut. Nato dodamo kockice jajčevca, naprej mešamo in pražimo, solimo in popramo ter začinimo z baziliko. Prilijemo paradižnikovo kašo in na blagem ognju pokrito dušimo približno 20 minut. Če je potrebno, vmes prilijemo nekaj žlic vroče vode.
  • 3 V loncu zavremo vodo za testenine. Rezance skuhamo v vreli slani vodi, ki smo ji dodali žličko masla. Ko so kuhani, vendar še čvrsti, jih dobro odcedimo, razdelimo na krožnike in prelijemo z omako.

Podobni recepti