900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Riž z gobami in zelenjavo v voku

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Riž z gobami in zelenjavo v voku
Sestavine
Št. oseb
gob šitake ali drugih mešanih gojenih gob
bela čebula ali 3 mlade čebulice
česna
narezane mlade zelenjave (rdečega in rumenega korenja, stročjega graha, stročjega fižola)
olja
jajci (za omleto)
kurkume
soli
popra
vrele čiste juhe
jedilnega škroba
kuhanega dolgozrnatega belega riža

Opis

Riž z gobami in zelenjavo v voku

Priprava

Gobe očistimo in narežemo. Olupljeno čebulo ali mlade čebulice narežemo, česen na drobno sesekljamo. V skledici stepemo jajci in ščepec soli. V voku ali veliki ponvi segrejemo 1 žlico olja, vlijemo jajčno zmes in spečemo omleto. Vmes jo obrnemo, nato jo preložimo na krožnik in narežemo na trakove.

V voku ali ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo gobe, čebulo in česen, mešamo in pražimo nekaj minut, da se gobe zmehčajo. Gobam dodamo zelenjavo in kurkumo, premešamo in popražimo. Nato solimo in popramo, prilijemo vrelo juho in pokrito dušimo toliko časa, da se zelenjava skuha, vendar ostane še čvrsta. Nazadnje dodamo jedilni škrob, ki smo ga gladko zmešali z nekaj žlicami vode in na hitro prevremo.

Kuhan riž razdelimo na krožnike, dodamo zelenjavo, na vrh pa damo trakove jajčne omlete.

#obraziavenija
obraziavenija