Vroče ta hip

Riževa solata z ocvrto ribo Uredi recept

Ogledov: 351

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 1 h

Skupaj: 1 h

Kratek opis

beli dolgozrnati riž, file bele ribe, korenček...

Sestavine
200 g belega dolgozrnatega riža
300 g fileja bele ribe
125 g (1/2 skodelice) moke
2 kosa jajc
1 kos večjega korenčka
250 g (1 skodelica) zamrznjenega graha
1 kos manjšega koromača
1 dl olja
2 žlici olivnega olja
1 kos limone
1 ščepec soli in popra
2 žlici majoneze
Priprava
  • 1 Riž skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga na hitro splaknemo s hladno vodo, dobro odcedimo in stresemo v skledo. Ribji file narežemo na koščke, solimo in popramo ter povaljamo v moki.
  • 2 Korenček olupimo in narežemo na kockice, nato ga skupaj z grahom skuhamo v slani vodi, odcedimo in dodamo rižu. Koromač očistimo in prerežemo, narežemo na rezinice, solimo, pokapljamo z limoninim sokom in olivnim oljem ter pustimo stati 10 minut.
  • 3 V skledici stepemo jajci, v ponvi segrejemo olje. Koščke ribe postopoma pomakamo v jajce in jih v vročem olju zlato ocvremo. Nato jih poberemo iz olja in odcedimo na papirnatih brisačah.
  • 4 Rižu dodamo koromač, primešamo 1 žlico majoneze, po okusu dosolimo in popramo. Solato premešamo, na vrt zložimo koščke ocvrte ribe, okrasimo z majonezo in takoj postrežemo.

Podobni recepti