favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
RIŽEVI OCVRTKI

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
RIŽEVI OCVRTKI
Sestavine
Št. oseb
belega dolgozrnatega riža
(steblo) pora
mlade špinače
rdeč feferon
(1 manjša) pločevinka koruze
olivnega olja
čiste juhe
jajca
nastrganega parmezana
moke
soli
popra
olje za cvrtje

Opis

Svetovna kuhinja - kuhanje v znamenju riža

Priprava

Por na drobno zrežemo, umiti in odcejeni špinači odstranimo peclje in jo zrežemo na trakce, feferon očistimo in zrežemo na drobne kockice. V posodi segrejemo olivno olje, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo riž, premešamo in prilijemo vročo juho. Ko zavre, dodamo odcejeno koruzo, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha.

V skledi stepemo jajca, primešamo moko in parmezan. Ko se rižota malo ohladi, primešamo jajčno zmes. V ponvi segrejemo za prst olja, z žlico zajemamo zmes in jo polagamo v vroče olje ter s hrbtom žlice malo potlačimo. Ko so ocvrtki na spodnji strani pečeni, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.