favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Rižota s piščancem in zelenjavo

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižota s piščancem in zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
čebula
česna
jajčevec
korenčka
rdeča paprika
rdeč feferonček (po želji)
zelena bučka
olja
riža
soli in popra

Opis

rižota, piščanec, zelenjava

Priprava

Zelenjavo očistimo. Čebulo in česen sesekljamo. Jajčevec in bučko narežemo na kocke, korenček in papriko na kockice, feferonček sesekljamo. Meso narežemo na kocke.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo kocke piščanca in jih z vseh strani na hitro popečemo. Nato meso preložimo na krožnik, v posodo damo čebulo in česen ter malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo vso zelenjavo razen bučke, mešamo in pražimo še približno 5 minut, da se zelenjava zmehča.

Na zelenjavo stresemo riž, dodamo meso in kocke bučke, solimo in popramo. Prilijemo 5 dl vrele vode, premešamo in pokrito kuhamo približno 15 minut, da se riž skuha. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vroče vode in dodamo feferonček, nazadnje rižoto po okusu dosolimo in popramo.