Vroče ta hip

Rižota s svinjino Uredi recept

Ogledov: 2600

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 45 min

Kratek opis

Riž in svinjina

Sestavine
1 žlica olivnega olja
1 kos čebula
0.5 kosa zelene paprike
1 strok česna
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 kos lovorov list
100 g paradižnikov pelatov
125 g riža
250 ml vode
1 kos instantna kokošja kocka za juho
30 ml suhega belega vina
1 kos žafran
125 ml skodelice graha
6 kosov feferonov
6 kosov zelenih oliv
Priprava
  • 1 1. Meso narežemo na kocke in ga na žlici olja prepražimo. Potem ga vzamemo iz ponve, damo vanjo žlico olja in prepražimo sesekljano čebulo, sesekljano papriko ter česen.
  • 2 2. V ponev vrnemo meso, solimo, dodamo lovorjev list, poper in paradižnike. Sledijo riž, voda, jušna kocka in vino.
  • 3 3. Žafran zmešamo v majhni količini vode in dodamo rižoti. Vse skupaj naj zavre in se pokrito kuhlja 15 minut.
  • 4 4. Nazadnje dodamo grah, olive in feferone ter vse dobro pregrejemo.

Podobni recepti