Vroče ta hip

Šarlota z breskvami Uredi recept

Ogledov: 574

Za koliko oseb: 8 oseb

Čas priprave: 2 h

Čas kuhanja: 5 min

Skupaj: 2 h 5 min

Kratek opis

otroški piškoti, breskev, smetana, skuta

Sestavine
1 zavoj manjši biskvitnih otroških piškotov
500 g lahke nepasirane skute
400 g rastlinske smetane za stepanje
1 vrečka instantne želatine fix
6 kosov zrelih breskev
2 žlici sladkorja
1 vrečka prozornega želatinastega obliva za sadne torte
Priprava
  • 1 Štiri breskve damo za 1 minuto v krop in nato v mrzlo vodo, da jih lahko olupimo. Olupljene breskve nato narežemo na kockice. Skuto dobro zmešamo z 1 žlico sladkorja in 1/2 vrečke želatine fix, nato primešamo kockice breskev. Smetano stepemo, vtepemo še preostalo instantno želatino fix in primešamo skuti, da dobimo gosto zmes.
  • 2 Dno tortnega modela obložimo s papirjem za peko ali s prozorno folijo. Piškote prepolovimo in z njimi obložimo obod tortnega modela. Na sredino damo smetanovo zmes in jo poravnamo. Tortni model pokrijemo s prozorno folijo in ga za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik.
  • 3 Nazadnje šarloto zvrnemo na servirni krožnik, jo okrasimo s tankimi krhlji breskev in oblijemo z želatinastim oblivom. Tega pripravimo z 1 žlico sladkorja in vodo po navodilih, ki so napisana na vrečki.

Podobni recepti