maze 6_4 100 Odkrito.si

Tina Maze dosegla novo zmago

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

kapsule Svet24.si

Hujšanje s temi kapsulami je lahko smrtno ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

doris, larina izbira Njena.si

Zvezdnica Larine izbira razkrila, kdaj bo postala ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
250 g zmlete govedine
100 g zmlete teletine
50 g bolj mastne šunke
2 rezini pancete
1 žlica olja
25 g masla
1 pest suhih gob
1 kos manjše čebule
1 kos korenčka
1 kos stebla belušne zelene
1 strok česna
1 kos lovorovega lista
1 ščepec timijana
1 ščepec majarona
1 ščepec soli in popra
1 dl rdečega vina
3 dl paradižnikove kaše
1 žlička paste iz tartufov ali olja s tartufi (po želji)
50 g nastrganega parmezana

Opis

govedina, teletina, šunka, suhe gobe...

Priprava

Gobe namočimo v topli vodi in pustimo stati vsaj 20 minut. Šunko, panceto in čebulo na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo na drobno sesekljano šunko, panceto in čebulo. Mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni.

Dodamo cel olupljen strok česna, korenček in zeleno, ožete in sesekljane gobe ter obe vrsti mesa. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se meso razdrobi. Dodamo še lovorov list, timijan in majaron, sol in poper, prilijemo vino, premešamo in počakamo, da izpari.

Mesni omaki primešamo paradižnikovo kašo in na blagem ognju kuhamo še najmanj 1 uro. Nazadnje primešamo pasto iz tartufov ali tartufovo olje in z omako prelijemo kuhane in dobro odcejene jajčne rezance.