Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Skutni žličniki z zelenjavno omako

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Skutni žličniki z zelenjavno omako
Sestavine
Št. oseb
svežega ali 1 velika pločevinka olupljenega paradižnika
manjše čebule
korenčka
česna
manjše bučke
olivnega olja
bazilike
skute
jajc
soli in popra
naribanega parmezana
moke
masla

Opis

paradižnik, čebula, korenček, skuta, moka....

Priprava

Paradižnik olupimo, mu odstranimo semena, nato ga sesekljamo. Čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenček in bučko naribamo. Baziliko sesekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, korenček in bučko, mešamo in pražimo, da čebula postekleni, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo paradižnik, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 20 minut. Na koncu kuhanja omaki dodamo še malo bazilike.

V večji posodi zavremo približno 3 l vode. V skledi dobro zmešamo stepeni jajci, skuto, parmezan in moko. Solimo in primešamo sesekljano baziliko. Ko voda zavre, jo solimo in dodamo žlico masla. Z dvema čajnima žličkama iz skutne zmesi oblikujemo žličnike in jih polagamo v krop. Kuhamo jih 10 minut, nato jih s penovko poberemo iz kropa, razdelimo na krožnike in ponudimo z omako.