Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Sočna sadna torta

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sočna sadna torta
Sestavine
Št. oseb
biskvitna tortna podlaga za sadne torte
breskve
sladkorja v prahu
limoninega soka
borovnic (lahko tudi zamrznjenih)
vaniljinega pudinga
mleka
prozornega želatinastega obliva za sadne torte
sladkorja

Opis

biskvitna tortna podloga, breskve, sladkor v prahu, borovnice, limonin sok...

Priprava

Breskve narežemo na tanjše krhlje in jih posujemo s sladkorjem v prahu in pokapljamo z limoninim sokom. Iz mleka, 1 žlice sladkorja in praška za puding skuhamo bolj gost puding in ga pustimo, da se malo ohladi. Vmes ga večkrat premešamo.

Biskvitno tortno podlago damo na pladenj. Na sredino stresemo puding in ga enakomerno razmažemo. Na puding naložimo krhlje breskev in borovnice. Iz želatine za sadne torte, sladkorja in vode po navodilih na vrečki skuhamo želatinast obliv ter z njim oblijemo breskve. Lahko si pomagamo tudi s čopičem, saj mora biti sadje popolnoma prekrito z želatinastim oblivom, da na zraku ne potemni in se ne pokvari. Torto dobro ohladimo in ponudimo.