Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Solata s piščancem in zelenimi jabolki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Solata s piščancem in zelenimi jabolki
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
olja
v trdo kuhano jajce
manjše glavica solate (lollo rosso)
rukole
stebla beljene zelene
zeleno jabolko
limoninega soka
jabolčnega kisa
majoneze
soli in popra

Opis

piščančji file, v trdo kuhano jajce, solata (lollo rosso), jabolko...

Priprava

Piščančji file najprej solimo in popramo ter po obeh straneh popečemo na 2 žlicah olja. Nato prilijemo 1 dl vroče vode, pokrito dušimo še 20 minut in pustimo, da se ohladi. Ohlajen piščančji file narežemo.

Jajce olupimo in sesekljamo. Solato natrgamo na kose, operemo in dobro odcedimo. Zeleno narežemo na rezinice. Neolupljeno jabolko narežemo na kockice, jih pokapljamo z limoninim sokom in premešamo, da ne potemnijo.

V plitvo skledo ali posamezne skledice najprej zložimo solato, nanjo damo piščanca, rukolo, jajce, zeleno in jabolko. Kis in majonezo zmešamo ter prelijemo po solati.