Vroče ta hip

Špageti z bolonjsko omako Uredi recept

Ogledov: 4831

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 1 h

Skupaj: 1 h 15 min

Kratek opis

mešano mleto meso, panceta, paradižnikov koncentrat, špageti...

Sestavine
500 g mešanega mletega mesa
60 g sesekljane pancete
1 kos čebule
1 kos korenčka
1 kos stebla belušne zelene
2 žlici olja
1.5 dl rdečega vina
4 žlice paradižnikovega koncentrata
1 kos lovorovega lista
5 dl vroče čiste goveje ali zelenjavne juhe
1 ščepec soli in popra
360 g špagetov ali drugih testenin
4 žlice nastrganega parmezana
Priprava
  • 1 V večji posodi na olju najprej prepražimo na drobno sesekljano čebulo, korenček, zeleno in sesekljano panceto. Ko čebula postekleni, dodamo meso ter naprej mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi. Prilijemo vino in mešamo toliko časa, da vino izpari.
  • 2 Mesu dodamo paradižnikov koncentrat in lovorov list, premešamo, prilijemo vročo juho in na zmernem ognju pokrito dušimo 1 uro. Med dušenjem omako po okusu solimo in popramo. Nazadnje testenine prelijemo z omako in potresemo z naribanim parmezanom.

Podobni recepti