marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Špageti z neapeljsko mesno omako

Špageti z neapeljsko mesno omako

Čas priprave:

Skupni čas 3 h 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
600 g govedine v kosu
40 g na drobno zrezane slanine
2 žlici olja
1 kos večje čebule
2 dl rdečega vina
600 g paradižnikove kaše
1 vejica sveže ali 1 ščep posušene bazilike
1 ščepec soli

Opis

govedina, slanina, paradižnikova kaša...

Priprava

V primerno veliki posodi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano slanino in sesekljano čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo cel kos govedine in ga s kuhalnico obračamo, da se z vseh strani na hitro popeče.

Prilijemo 2 dl vroče vode in pokrito kuhamo toliko časa, da se voda pokuha. Nato prilijemo vino, meso obrnemo in počakamo, da vino izpari. Dodamo paradižnikovo kašo, baziliko in 1/2 žličke soli, prilijemo še 2 dl vroče vode, premešamo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 3 ure.

Med kuhanjem omako večkrat premešamo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode in dosolimo. Nazadnje testenine prelijemo z omako, meso pa narežemo in ponudimo posebej kot glavno jed.