marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Čas priprave:

Skupni čas 20 min

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 zavoj vlečenega testa (6 listov)
500 g nepasirane lahke skute
4 žlice sladkorja
1 kos jajce
1 kos rumenjak
300 g malin (lahko zamrznjenih)
2 vejici sveže mete
1 žlička soli

Opis

skuta, maline, vlečeno testo

Priprava

Skuto zmešamo s sladkorjem, jajcem in rumenjakom ter sesekljanimi metinimi lističi. V široki posodi zavremo najmanj 3 l vode in solimo.

Po dva lista testa zložimo enega na drugega in od krajšega konca proti sredini namažemo s tretjino skutnega nadeva ter potresemo s tretjino malin. Štruklje zvijemo, vsakega posebej zavijemo v papir za peko in na koncih zavežemo.

Štruklje položimo v vrelo vodo in kuhamo od 15 do 20 minut. Kuhane štruklje dobro odcedimo, nato jih odvijemo in narežemo. Nazadnje jih po želji okrasimo z malinami in vršički mete.