marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

Voranc Boh in Gregor Gruden Svet24.si

FOTO: Pokukali smo v zakulisje Reke ljubezni

Ana Urbanc in Uma Svet24.si

FOTO: Igralki življenje že dvanajst let lepša ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Natalija Verboten Njena.si

Natalija Verboten: Njena naloga ne bo lahka

alec baldwin1 Njena.si

Znani igralec okreva po operaciji

Čas priprave:

Skupni čas 1 h

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
3 kosi svežih klobas (pečenice ali podobne)
1 kos velike čebule
1 strok česna
3 žlice olja
2 žlici moke
1 dl belega vina
1 kos korenčka
450 g na grobo nasekljanega olupljenega paradižnika (iz pločevinke)
1 kos lovorovega lista
2 žlički timijana
1 ščepec soli in popra
4 žlice na grobo naribanega parmezana

Opis

klobase (pečenice ali podobne), belo vino, paradižnik, parmezan...

Priprava

Mesno maso sproti iztiskamo iz črev in oblikujemo v majhne kroglice ter jih povaljamo v moki. Čebulo na drobno sesekljamo, česen pretlačimo, korenček na drobno naribamo.

V posodi na olju najprej prepražimo čebulo, da postekleni. Čebuli dodamo česen in mesne kroglice ter jih popečemo z vseh strani. Nato prilijemo vino ter mešamo, da izpari.

Dodamo še nariban korenček, na grobo nasekljan paradižnik, lovorov list in timijan. Pokrito dušimo 30 minut, če je potrebno, prilijemo malo vroče vode ter po okusu solimo in popramo. Nazadnje testenine in omako razdelimo na krožnike ter potresemo z na grobo naribanim sirom.