ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Tagliatelle alla bolognese – rezanci z bolonjsko omako

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tagliatelle alla bolognese – rezanci z bolonjsko omako
Sestavine
Št. oseb
jajčnih rezancev
zmlete nemastne govedine
goste paradižnikove kaše
pršuta ali kraške pancete
suhih gob
manjše čebule
manjšega korenčka
stebelne zelene
česna
masla
olja
moke
sesekljanega peteršilja
majarona
nastrganega parmezana
rdečega vina
muškatnega oreščka
soli
popra

Opis

jajčni rezanci, mleta nemastna govedina, pršut, suhe gobe...

Priprava

Pršut ali panceto na drobno sesekljamo. Gobe namočimo v topli vodi, nato jih odcedimo in sesekljamo. Čebulo, korenček, zeleno in česen na drobno sesekljamo ali zmeljemo v sekljalniku.

V manjši posodi stopimo polovico masla, dodamo sesekljano zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minuti. V drugi večji posodi na olju prepražimo pršut ali panceto, dodamo prepraženo zelenjavo, meso in sesekljane gobe. Mešamo in pražimo približno1 minuto, dodamo peteršilj in majaron, nato zalijemo z vinom.

Moko zmešamo oziroma zgnetemo s žličko masla v kroglico. Ko vino izpari, dodamo paradižnik in masleno kroglico, da se omaka zgosti. Na blagem ognju pokrito kuhamo najmanj 1 uro.

V velikem loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo, dodamo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo, zabelimo s preostalim maslom, razdelimo na krožnike, prelijemo z mesno omako in potresemo s parmezanom.