Vroče ta hip

Tunina mineštra Uredi recept

Ogledov: 599

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 15 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

Mineštra s tunino in koruzo

Sestavine
79.9998 g na kockice narezane kraške pancete ali mesnate slanine
1.9998 žlici olja
1.0002 stroka večji sesekljan strok česna
1.9998 kosa sesekljani čebuli
1.0002 žlici moke
1.0002 l čiste zelenjavne ali kurje juhe
3 kosi večji na kockice narezani krompirji
1.0002 kosa lovorov list
0.4998 žličke zdrobljenega posušenega timijana
0.4998 žličke soli
1.0002 ščepca popra
1.9998 dl sladke smetane za kuhanje
1.0002 kosa večja pločevinka sladke koruze
1.0002 kosa večja pločevinka tunine v olivnem olju
1.9998 žlici sesekljanega svežega peteršilja
Priprava
  • 1 V posodi brez maščobe najprej popražimo panceto, nato jo poberemo iz posode in shranimo za pozneje. V isto posodo damo olje, dodamo česen in čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni in se zmehča
  • 2 Čebulo potresemo z moko, na blagem ognju mešamo 2 minuti, nato med mešanjem prilijemo juho, dodamo kockice krompirja, lovorov list in timijan, solimo in popramo. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in pokrito kuhamo 15 minut.
  • 3 . Ko je krompir kuhan, vmešamo smetano, dodamo splaknjeno in odcejeno koruzo ter na kose razdrobljeno tunino. Počakamo, da zavre, odstavimo, razdelimo v skodelice in potresemo s peteršiljem.

Podobni recepti