Vroče ta hip

VIŠKA POGAČA Uredi recept

Ogledov: 236

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 1 h

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 1 h 20 min

Kratek opis

moka, voda, inčuni, paradižnik...

Sestavine
400 g moke
0.5 kosa (kocke) kvasa
2 dl vode
1 ščepec soli
150 g slanih inčunov
2 kosa rdeče čebule
2 kosa paradižnikov
1 ščepec origana
2 žlici olivnega olja
Priprava
  • 1 Testo razdelimo v 4 hlebčke in jih pustimo vzhajati. Vzhajane razvaljamo. Pekač premažemo z olivnim oljem, nanj položimo 2 plasti testa in ju preluknjamo z vilicami. Testo obložimo s slanimi sardelami, na kolobarje narezano čebulo (prej jo lahko tudi rahlo popražimo, da oveni), paradižnikom in origanom. Vse skupaj prekrijemo z drugo polovico testa, robove zapognemo, sredico pa preluknjamo z vilicami. Tako pripravljeno pogačo premažemo z olivnim oljem in pečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah približno 20 minut.

Podobni recepti