GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
VIŠKA POGAČA

Čas priprave:

1 h 20 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
VIŠKA POGAČA
Sestavine
Št. oseb
moke
(kocke) kvasa
vode
soli
slanih inčunov
rdeče čebule
paradižnikov
origana
olivnega olja

Opis

moka, voda, inčuni, paradižnik...

Priprava

Testo razdelimo v 4 hlebčke in jih pustimo vzhajati. Vzhajane razvaljamo. Pekač premažemo z olivnim oljem, nanj položimo 2 plasti testa in ju preluknjamo z vilicami. Testo obložimo s slanimi sardelami, na kolobarje narezano čebulo (prej jo lahko tudi rahlo popražimo, da oveni), paradižnikom in origanom. Vse skupaj prekrijemo z drugo polovico testa, robove zapognemo, sredico pa preluknjamo z vilicami. Tako pripravljeno pogačo premažemo z olivnim oljem in pečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah približno 20 minut.