erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

nusa lesar Njena.si

Nuša Lesar o Urošu Slako povedala to

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

Čas priprave:

Skupni čas 1 h 15 min

Tip jedi:

Tip jedi Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
3 kg podolgovatih rdečih paprik
2 stroka česna
1 žlica popra v zrnju
1 žlica soli
2 žlici sladkorja
5 dl kisa

Opis

podolgovate rdeče paprike, česen, kis...

Priprava

Paprike zložimo v pekač in jih v pečici pečemo toliko časa, da kožica dobi večje črne madeže. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo, da se paprike ohladijo, nato jih zlahka olupimo in jim odstranimo peclje in semena.

V posodi zavremo 2 l vode, sol, sladkor in kis. Pečene paprike, rezine česna in poper zložimo v kozarce, zalijemo z vrelim zavretkom in kozarce takoj zapremo.

Nato kozarce damo v pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pasteriziramo 30 minut. Tako pripravljeno papriko lahko ponudimo k narezku, mesu na žaru ali dodamo različnim kuhanim solatam iz žit, riža ali testenin.