Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Vložene pečene paprike

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Vložene pečene paprike
Sestavine
Št. oseb
podolgovatih rdečih paprik
česna
popra v zrnju
soli
sladkorja
kisa

Opis

podolgovate rdeče paprike, česen, kis...

Priprava

Paprike zložimo v pekač in jih v pečici pečemo toliko časa, da kožica dobi večje črne madeže. Pekač pokrijemo s folijo in pustimo, da se paprike ohladijo, nato jih zlahka olupimo in jim odstranimo peclje in semena.

V posodi zavremo 2 l vode, sol, sladkor in kis. Pečene paprike, rezine česna in poper zložimo v kozarce, zalijemo z vrelim zavretkom in kozarce takoj zapremo.

Nato kozarce damo v pekač in jih v pečici, ogreti na 150 stopinj, pasteriziramo 30 minut. Tako pripravljeno papriko lahko ponudimo k narezku, mesu na žaru ali dodamo različnim kuhanim solatam iz žit, riža ali testenin.