kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Piščančje kroglice z zelenjavo in rižem

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančje kroglice z zelenjavo in rižem
Sestavine
Št. oseb
piščančjega fileja
rikote
jajce in 1 rumenjak
do 3 žlice drobtin
do 2 žlici nastrganega parmezana
olja
korenčka
(1/2 skodelice) graha
belušev
manjše zelene bučke
dolgozrnatega riža
soli

Opis

Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: piščančji file, jajca, drobtine, dolgozrnati riž...

Priprava

Meso narežemo, nato ga z jajcem, rumenjakom, odcejeno rikoto in pol žličke soli zmiksamo. Zmes zgostimo z drobtinami in parmezanom, premešamo in pustimo stati 10 minut.

Zelenjavo očistimo in narežemo. V posodi zavremo 6 dl vode, ko zavre, jo solimo, vanjo vsujemo riž in ga skuhamo. Ko je kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, ga odcedimo.

Z mokrimi rokami oblikujemo majhne kroglice in jih v visoki ponvi na olju zlato popečemo. Nato kroglice porinemo ob rob ponve, dodamo narezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo še grah, prilijemo malo vode in pokrito dušimo 15 minut. Nazadnje jedi primešamo še riž ali pa ga ponudimo posebej.