Vroče ta hip

Zelenjavna mineštra z bučo in stročjim fižolom Uredi recept

Ogledov: 1000

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 25 min

Skupaj: 25 min

Kratek opis

stročji fižol, buča, rdeča leča

Sestavine
1 kos steblo pora
1 kos večji korenček
250 g stročjega fižola
250 g na grobo naribane buče
125 g rdeče leče
2 žlici olivnega olja
1 žlica masla
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 vejica bazilike
2 žlici sladke smetane
1 žlica moke
Priprava
  • 1 Por narežemo, korenček ostrgamo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, fižol narežemo na koščke. V posodi na olju in maslu najprej prepražimo por, korenček in fižol, da se zelenjava malo zmehča. Solimo in popramo, dodamo lečo, prilijemo 1,5 l vroče vode.
  • 2 Počakamo, da mineštra zavre, in kuhamo 20 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še naribano bučo in sladko smetano, ki smo jo zmešali z moko in dvema žlicama hladne vode. Mineštro kuhamo še 2 minuti in odstavimo.

Podobni recepti